Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
18.990 Ft
Menny.:db
1989 Dawn of Freedom 2. kiadás
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

1989 Dawn of Freedom 2. kiadás

18.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: GMT

Leírás és Paraméterek

1989: A Dawn of Freedom egy izgalmas, komplex játék, amely a hidegháború végét szimulálja 1989-ben. Ebben a csodálatos évben demokratikus forradalmak sorozata vetett véget a 40 éves szovjet birodalomnak Kelet-Európában. 1989 szimulálja e forradalmak időszak politikai, társadalmi és gazdasági vonatkozásait a Twilight Strugle-hoz hasonló kártya vezérelt rendszer segítségével.

- Egyetlen ember sem olyan idős, hogy ne élhetne még egy évet. - Leszek Kolakowski

Az egyik játékos kommunista oldallal játszik. A játék kezdetén megkérdőjelezhetetlen erővel rendelkezik a Varsói Szerződés hat országában. Azonban baljós felhők vannak a láthatáron. Az új moszkvai pártitkár kijelentette, hogy a szovjet hadsereg nem hagyja a kommunista kormányok bukását. A keleti blokk országai évtizedes központi tervezés és stagnálása után a válság különböző szakaszaiba érkeztek. Az egyházak, hallgatók és a tanáraik között létre jött mozgalmak új erőként jelennek meg. A tüntetések leverésétől kezdve az engedmények felajánlásáig a kommunista játékosnak különféle stratégiákat kell alkalmaznia a birodalma megtartása érdekében folytatott küzdelemben.

"A rossz rezsim soha nincs olyan nagy veszélyben, mint amikor javítani próbál." - Alexis de Tocqueville

A másik játékos a demokratát játssza. 1989 hajnalán, a vasfüggöny mögött senki nem tartja lehetségesnek a forradalmat. A másként gondolkodók célja egy olyan civil társadalom létrehozása, amely kívül esik a kommunista rezsimeken. Mellettük olyan hallgatók állnak, akiket lenyűgöz a nyugat stílusa és popkultúrája, valamint mellettük áll az egyház. Velük szemben áll a kommunista állam hatalmas apparátusa. Céljuk az, hogy rábírják a társadalom legnagyobb részét alkotó munkavállalókat, hogy csatlakozzanak ügyükhöz.

- Gorbacsov úr, nyissa ki ezt a kaput. Gorbacsov úr, bontsa le ezt a falat! - Ronald Reagan

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.