Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
24.990 Ft
Menny.:db
Fitna
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Fitna

24.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Fitna: A Közel-Keleten játszódó mély és komplex stratégia játék, amely a Közel-Kelet 2012 óta tartó katonai konfrontációit mutatja be a 2010-es évektől a közel jövőig. Tíz történelmi és hipotetikus forgatókönyv közül lehet választani a játékosok szimulálhatják az Iszlám Állam iraki és szíriai háborúját (ISIS), a kurd lázadást, a szunnita kontra síita konfrontációt, valamint az orosz, török, izraeli és nyugati beavatkozást a régióban.

Ez a wargame bemutatja és megismerteti a térség szereplőit, jobban meglehet érteni mi és miért történik arrafelé. Ezért használják a francia védelmi minisztérium szakértői és elemzői a leendő forgatókönyvek tesztelésére.

Minden kör két hónapnyi valós időt jelent, és több szakaszra van felosztva, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy eseményeket játszanak ki, erősítést szerezzenek, ellenőrizzék az utánpótlást, működési pontokat használjanak, egységeket (főleg dandárokat és hadosztályokat) mozgassanak, és támadásokat indítsanak. Minden játékos 4 kártyáttart a kezében, amely lehetővé teszi, hogy gondosan felhasználja őket események kijátszására, műveleti pontok költésére vagy ütközetek befolyásolására.

Az térkép a Termékeny Félholdat (Kuvait, Irak, Szíria és Libanon), valamint Irán, Izrael, Törökország, Jordánia és Szaúd-Arábia egyes részeit ábrázolja. Pont térkép, amely 113 mezőt tartalmaz, amelyek, hegyvidéki, mocsaras és városi terepeket, valamint olajmezőket tartalmaznak.

A szabályok lehetővé teszik a két-hat játékos számára, hogy 10 különböző méretű forgatókönyvet kezeljenek, 2-6 óra játékidővel, vagy a történelmi, vagy a hipotetikusakra összpontosítva.

A 10 forgatókönyv a következő:
· „A polgárháború Szíriában: 2012–2013” ​​(oktatóanyag 2 játékosnak / 6 kör)
· „Küzdelem az ISIS ellen: 2014-2015” (2-4 játékos / 6 kör)
· „Orosz beavatkozás Szíriában és a PKK lázadása Törökországban: 2015–2016” (2-4 játékos / 6 kör)
· „ISIS összeomlása: 2017–2018” (2-3 játékos / 9 kör)
· „Irak ismét megszállja Kuvaitot” (2 játékos / 6 kör)
· „Török katonai beavatkozás Irakban és Szíriában” (2-3 játékos / 9 kör);
· „A kurd függetlenségi harc” (2-4 játékos / 9 kör);
· „Korlátozott háború Irán és Szaúd-Arábia között” (2 játékos / 9 kör)
· „Izrael megtámadja a Hezbollahot: regionális háború Szíriában” (2-5 játékos / 6 kör);
· „Fitna: a globális háború a Közel-Keleten” (2-6 játékos / 12 kör)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.