Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.990 Ft
Menny.:db
Gambit Royale
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Gambit Royale

6.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 490 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Rio Grande

Leírás és Paraméterek

A Gambit Royale, amelyet először Ruse & Bruise néven adtak ki, egy gyors ütemű kártyajáték a Citadels hagyománya szerint. Bűvészek és sárkányok, királyok és hercegnők a szereplők, és csak egy dologra vágynak: több legnagyobb hírnévre. A játékosok megpróbálják felhasználni királyi háztartásukat, hogy problémákat okozzanak ellenfeleiknek, és alultámasztott sakkmozdulatokkal becsapják őket.

Részletesebben: a játék hat fordulóig tart, és minden forduló elején minden játékos feltár egy véletlenszerű 1–5 győzelmi pontot (VP) érő célkártyát, amelyeken hat szimbólum szerepelhet. Minden játékosnak van egy saját pakli kártyája, és a kezében 3 kártyát húz indulásként. A fordulóban a játékosok egy-egy kártyát játszanak le képpel lefelé a célkártya előtt, majd húz egy pótkártyát a paklijából. Ha egy lefelé fordított kártya már jelen van ezen a célon, a játékos felfordítja és végrehajtja a rajta szereplő műveletet, ha van ilyen. Amint az összes célkártyánal van annyi játékosok által kijátszott kártya, mint amennyi a VP értéke, a kör véget ér. Felfedik a lefelé fordított kártyákat anélkül, hogy azok végrehajtanák a cselekedeteiket. Ha ez megtörtént akkor, majd hajtsa végre a játékban lévő zsoldosok, varázslók, boszorkányok és hercegek / zsellérek akcióit. Bármelyik játékosnak akkor van a legnagyobb befolyása a célkártyára (amelyet a kijátszott kártyájuk értékei határoznak meg), ha az ő kártyája a legnagyobb befolyáspontú, de azonban vannak bizonyos kártyák amik tudnak meglepetések okozni...

Hat forduló után a játékosok összeszámolják a megszerzett célkártyáik pontszámát, hogy meghatározzák a végeredményüket, vagy ha mind a hat szimbólumot tartalmazó célkártyával rendelkeznek, összeadhatják azt a hat kártyát, megduplázhatják ezt az értéket, majd kivonhatnak 1 VP-t az összes olyan célkártyájuk összegéből, amely nem része a készletnek. Akinek a legtöbb pontja van, az nyer!

A Gambit Royale 2018-as kiadása öt kártyával többet tartalmaz, mint a Ruse & Bruise első kiadása.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.