Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
17.990 Ft
Menny.:db
Imperial Struggle (Második kiadás)
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Youtube videók

Imperial Struggle (Második kiadás)

17.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 1
Gyártó: GMT

Leírás és Paraméterek

1697-ben a napkirály, XIV. Lajos, az előző egy évtizedet végig háborúzta, bár győzőtt, további hódítási elképzelései voltak.. Eközben III. Vilmos angol király kedvező helyzetben vette át a trónt. Viszont a spanyol utódlási válság megoldatlansága és küszöbén állva nem voltak illúziók arról, hogy az új évszázad nem lehet békés. De sem Franciaország, sem Anglia nem tudta előre látni az elkövetkező évek zűrzavarát: egy második százéves háborút, amelynek során ez a két szívós fél hevesen és büszkén fog versenyezni az emberi teljesítmény minden szintjén. Indiától Kanadáig és a Karib-tengerig tartó hadszíntereken hadseregeik és flottáik vívnak ádáz csatákat. A párizsi szalonokban és a londoni kávéházakban megszületik a modern világ politikája és gazdasága, és végül egy forradalom megingatja a társadalom alapjait - egy olyan forradalom, amely nem vérrel és terrorral, hanem a demokrácia és a szabadság diadalával zárulhatott le.

Az Imperial Struggle egy kétjátékos wargame játék, amely a 18. századi rivalizálást ábrázolja Franciaország és Nagy-Britannia között. A játék 1697-ben kezdődik, amikor is a két birodalom nagyon várja, hogy a spanyol király örököst nevezzen ki, és 1789-ben ér véget, amikor egy új rend megdöntötte Francia királyság addigi államrendjét. A játék nem pusztán a háborúról szól: mind Franciaországnak, mind Nagy-Britanniának meg kell építenie a gyarmati gazdagság alapjait, foglalkoznia kell Európa többi nemzeteivel, és versenyeznie kell a dicsőségért.

A birodalmi harc csaknem 100 éves történelme négy nagy háborút ölel fel. Mégis összetettségében a Twilight Struggle alatt marad, emiatt egy este lejátszható. Célja, hogy tiszteletben tartsa a Twilight formátumot, azzal, hogy bár a szisztéma jelentős részben megmadat azonban a szabályok egyszerűbbek, mindeközben megőrzi a globális és a történelmi átfedést egyetlen estébe foglalva. Béke körökben a játékosok építik gazdaságukat és különböző szövetségeiket, és kihasználják az eseménykártyák által előhívott történelmi eseményeket. Okosan kell a gazdasági befektetéseinket kezelnünk, főleg, hogy akár az ellenfélet is akadályozhatjuk ezzel. A háborús fordulókban a világ minden táján történnek események, győzelmek és verezésegek, a szerzett területek pedig a tárgyalóasztalnál bármikor elveszhetnek. A játék nagy kérdése a következő: A század végén uralkodnak-e a britek egy olyan birodalmon, ahol a nap soha nem nyugszik le? Vagy Franciaország utat nyit a világnak, ahol a Napkirály nagy birodalmi álmai kiteljesednek vagy Lafayette köztársasága lesz e birodalom letéteményese?
 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2021. 04. 16. -
A játék nagyon szép, minőségi termék. A sok kis token, a kártyák, a tábla nem túl látványos, de az összkép kellemes. A szabálykönyv tömény angol, nehezen rágja át magát rajta az ember, de a szabályok nem bonyolultak. Viszont játszani nem könnyű, mert nagyon sok mindenre kell figyelni egyszerre, és a játékidő is hosszú. Ennek ellenére nekünk nagyon tetszett.