Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.490 Ft
Menny.:db
Kartográfusok
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Youtube videók

Kartográfusok

4.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 3
Gyártó: Reflexshop

Leírás és Paraméterek

A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre. Ez a műfaj alapvetően egy gondolkodós, mégis könnyed, relaxáló játékmenetet biztosít, egy kis egymás-levesébe-köpős csavarral.

Minden játékos egyszerre játszik, nincsen saját köre, ezért 1 főtől gyakorlatilag bármekkora társaságig játszható (a szabály tartalmaz leírást az egyszemélyes játékmódhoz). A Kartográfusok dobozát kinyitva egy térképtömböt találunk, 5 különböző típusú kártyát, összesen 41 darabot, 4 ceruzát, és egy illusztrált, magyar nyelvű szabálykönyvet. A játék grafikái fantasztikusan megteremtik az alaphangulatot: a középkor jellegzetességeit a fantasy világával vegyítve kísérteties mocsarakat, lombkoronákba épített falvakat, békés, festményi tájakat, elhagyatott romokat, és persze bestiális szörnyeket kapunk. Külön említést érdemel a kétoldalú térkép, ami kvázi a játékosok táblájaként szolgál, amire rajzolni fognak: a játék nulladik lépése ugyanis az, hogy kartográfusként elnevezzük a saját birodalmunkat, megrajzoljuk annak címerét, illetve megadjuk a saját nevünket és titulusunkat. A játék négy évszakon, azaz négy fordulón át tart, a gyártó szerint a játékidő 30-45 perc, de igazából nagyon pörgős az egész játékmenet, 30 perc alatt lemegy egy party, és utána azonnal jöhet is a következő!

Vélemények

5.00
3 értékelés
3
0
0
0
0
2021. 04. 14. -
Szuper játék, nagyon ajánlom! Pedig mindig úgy gondoltam, hogy nekem az irogatós/rajzolgatós játékok sosem fognak bejönni, akármennyire is jók, és most a Köszöntünk...álmaid városában mellett a Kartográfusok is "megvett", imádom. Rendeljétek a Társasjátékponttól, és dobjatok mellé a kosárba egy csomag Sleeve Kings kártyavédőt is :) !
2021. 04. 13. -
2021. 04. 12. -
Igazolt vásárlás