Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
17.990 Ft
Menny.:db
Maria
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel
Termék címkék:
blöffölős politikai wargame

Maria

17.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A Maria társasjáték az osztrák örökösödési háborún alapszik, mely során Poroszország, Franciaország, Bajorország és Szászország megtámadták Ausztriát, míg csak Nagy-Britannia, Hannover és Hollandia (a Pragmatikus hadsereg létrehozásával) támogatta őt.

A Maria elsősorban egy három fős játék. Az első játékos Ausztriát, a második Franciaországot és Bajorországot irányítja, míg a harmadik játékos egyszerre vezeti Poroszországot (Ausztria ellenségét) és a Pragmatikus hadsereget (Ausztria szövetségesét). Ez úgy lehetséges, hogy a pálya két részre osztott, a Flandria és Csehország térképeire.

A Maria a díjnyertes Friedrich játék alapján épül fel, azonban sajátos jellemzőkkel bír, beleértve a politikát, huszárokat, erőltetett meneteket, birodalmi választást, Szászország árulását és Szilézia Poroszország általi annektálását. A finom manőverekben, az erődök elfoglalásában, az óvatos visszavonulásokban és a Machiavelli politikában rejlik a győzelem záloga. Ugyanakkor a játékosoknak óvatosnak kell lenniük: aki csata során meggondolatlanul használja Taktikai Kártyáit, az dicsőség helyett hirtelen a pusztulás útján találhatja magát.

A Maria a 18. századi kegyetlen hatalmi háború korszakába röpít el. A játék két változatban játszható: a rövidebb, egyszerűsített bevezető játékmódban, vagy a hosszabb, de tartalmasabb haladó játékmódban, melyben egyszerre játszódik le a Csehországi és Flandriai hadjárat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.