Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
24.990 Ft
Menny.:db
Nevsky
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Nevsky

24.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: GMT

Leírás és Paraméterek

A „Nevsky: Teutons and Rus in Collision 1240-1242” egy háborús társasjáték, amely a latin teuton és ortodox orosz hatalmak közti összecsapásról szól a Balti határterületen a 13. század közepén. Ez a GMT Games „Levy & Campaign Series” játékok első része, amely az iparosodás előtti konfliktusok hadműveleteit mutatja be. A Nevsky társasjátékban a játékosok felállítják és felszerelik seregeiket, majd élelmezik és manőverezik őket, hogy feldúljanak, vagy elfoglaljanak ellenséges területeket, valamint csatákban seregeket győzzenek le. A feudális politika fejedelmek és vazallusok egész sorát kötelezi a hadjáratban való részvételben – azonban csupán korlátozott ideig. A játékosoknak szemmel kell tartaniuk a naptárat és megjutalmazniuk a fejedelmeket, hogy azok seregeit a csatatéren tartsák.

A Nevsky egyedül is játszható, valamint opcionálisan védőfalak is használhatók, melyek elrejtik a játékosok fejedelmeinek sorkatonáit. Egy második opció pedig részletekkel szolgál a vazallusi seregek szolgálatainak feltételeiről.

A Nevsky játékot két játékos játszhatja, az oroszok és a teutonok szerepében. Az oroszok a gazdag Novgorod városállamot és annak szövetségeseit képviselik. A teutonok német és dán földbirtokosokból – köztük a Teuton Lovagrendből – állnak, akik Balti uralmukat terjesztik ki.

Az egymással szemben álló felek 40 naponta különböző fejedelmeket és vazallusokat, valamint azok seregeit, szállítóeszközöket és képességeket állítanak hadba, amelyeket magasabb politikai hatóságok támogatnak – a teutonokat a pápai legátus, míg az oroszokat Novgorod városi tanácsa (a vecse). Minden fejedelem a hűsége, hatalma, szolgálatkészsége és vezetőképessége szerint pontozva van, valamint seregeit és eszközeit egy saját kártyára helyezi el. A fa bábuk a lovagok, lovas szakaszvezetők, könnyű és ázsiai lovasság, sorkatonák, valamint a fegyvertelen jobbágyok és milíciák egységeit jelölik. Az eszközök közé tartoznak a szállítóeszközöket jelölő zsetonok, mint a szekerek, hajók és szánok, az ellátmány a sereg étkeztetésére, illetve érmék a hosszabb szolgálat megfizetésére, valamint az ellenséges területek fosztogatásából, vagy elfoglalásából származó zsákmány.

A játékosok ezután a segítségül hívott fejedelmekkel megtervezik és levezénylik a 40 nap hadjáratát. A középkori hadműveletek kommunikációjának korlátait ábrázolására a játékosok parancs kártyák paklijaira hagyatkozva aktiválják fejedelmeiket, melynek sorrendje nem mindig előnyös a helyzet alakulásának szempontjából. A térképen elhelyezett hengeres bábuk a fejedelmek manővereit mutatják, a hűbéri naptáron lévő fehér jelölők pedig azt, hogy meddig vehetők igénybe a szolgálataik, amelyet a hadjáratukban elért sikereik, vagy kudarcaik befolyásolják. Amikor a fejedelmek a csatatéren ütköznek, vagy várakat rohamoznak meg, a játékosok a hozzájuk tartozó kártyákat balra, jobbra, középre és a tartalékba rendezik, és igyekeznek megfutamodásra kényszeríteni az ellenséget. Számos esemény és képesség kártya fed fel kulturális és technológiai sajátságot, melyek befolyásolják a toborzást, a hadjáratokat és a harcot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.