Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
14.490 Ft
Menny.:db
Puerto Rico (Deluxe)
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Puerto Rico (Deluxe)

14.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: 3
Gyártó: Rio Grande

Leírás és Paraméterek

Puerto Rico ma már bátran kijelenthető, hogy egy klasszikus. A játékosok gyarmati kormányzók szerepét vállalják Puerto Rico szigetén. A játék célja a győzelmi pontok összegyűjtése áruk Európába szállításával vagy épületek építésével. Tartalmazza a Nemesek és Új épületek kiegészítőt is. 

Minden játékos külön kis táblát használ, ahol helyet kapnak a város épületei, ültetvényei és erőforrásai. A játékosok között három hajó, egy kereskedőház, valamint egy erőforrás- és duplahajó található.

A játék célja az, hogy a játékosok olyan növényeket termesztenek, amelyeket cserélnek pontokra vagy dublonokra. Ezután a dublonokból épületeket lehet vásárolni, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy több terményt teremtsenek, vagy más képességeket kapjanak. Az épületek és ültetvények csak akkor működnek, ha vannak ratja telepesek akik működtetik őket.

Minden forduló során a játékosok felváltva választanak egy szerepkártyát az asztalon szereplők közül (például "Kereskedő" vagy "Építész"). Egy szerep kiválasztásakor minden játékos megkapja az adott szerepnek megfelelő akció lehetőséget, amit aztán a többi játékos is követ. A szerepet választó játékosnak van egy kis kiváltsága, például az "Építő" szerep megválasztása lehetővé teszi, hogy minden játékos építsen egy épületet, de a szerepet választó játékos kedvezményesen teheti meg ezt. A fel nem használt szerepek minden kör végén kapnak egy dublon bónuszt, így a játékos aki ezt a szerepet választja, megkapja hozzá kapcsolódó duplon bónuszt. Ez arra ösztönzi a játékosokat, hogy használják ki az összes szerepet.

Puerto Rico változó fázisú rendszert alkalmaz, amelyben egy "kormányzó" jelzőt az óramutató járásával megegyező irányban továbbítanak a következő játékosnak a kör végén. A jelzővel rendelkező játékos kedi a kört a szerepkártya választással.

A játékosok győzelmi pontokat szereznek az épületek birtoklásáért, az áruk beszállításáért és azokért az épületekért amin az összes szabad kolonista hely felvan töltve. Minden játékos felhalmozott pontjait fejjel lefelé tartja. Ez megakadályozza, hogy a többi játékos meg tudja határozni egy másik játékos pontszámát.

Vélemények

4.00
3 értékelés
2
0
0
1
0
2021. 08. 31. -
2021. 03. 02. -
Régi klasszikus
2021. 01. 12. -
Nagyon igényes és nagyon jó stratégiai játék.