Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
27.990 Ft
Menny.:db
Versailles 1919
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Versailles 1919

27.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: GMT

Leírás és Paraméterek

1918 november 11-én egy fegyverletétel vetett véget az öldöklésnek, melynek neve „a háború, amely véget vet minden háborúnak” volt. Hogy békét kössön, George Clemencau (Franciaország) vendégül látta Woodrow Wilson-t (Egyesült Államok), David Lloyd George-ot (Egyesült Királyság) és Vittorio Orlando-t (Olaszország) Párizsban, hogy összeülve megírják a Versaille-i békét. Az egyezményt 1919 június 28-án írták alá, a nagyhatalmak közötti hat hónapnyi csípős vita és alkudozás után.

A Mark Herman és Geoff Engelstein által létrehozott Versailles 1919 játékon keresztül megtapasztalhatod a kor ezen szeletét a négy, teljesítendő politikai követeléssel érkező vezető egyikeként. A Négy Nagy egyikeként ülsz a konferenciateremben és befolyást gyűjtesz a napirenden lévő vitapontokra. A váróteremben további ügyek és kiválóságok gyülekeznek, sorukra várva, hogy saját helyi törekvéseik elérése mellett érveljenek, mint például az önrendelkezési jog. Támogatod Ho Si Minh-t, hogy felszabadítsa Vietnámot Franciaország gyarmati rendszere alól? Segítesz Fejszál hercegnek létrehozni egy új nemzetet Mezopotámiában, vagy Háim Weizmann-nak egy cionista állam megalkotásában? T.E. Lawrence-szel dolgozol együtt a Közel-Kelet zavargásainak csitításán, vagy Atatürkkel Anatóliában?

Franciaországot irányítva a jövőbeni német agresszió megfékezésével foglalkozol, miközben a britekkel egyezkedsz a háború okozta pusztítások helyrehozásának finanszírozásáról. Ők viszont szeretnék Németországot kereskedelmi partnerként újjáépíteni, valamint megőrizni birodalmukat az függetlenedés globális törekvéseivel szemben. Olaszországnak területi igényei vannak a hajdani Osztrák-Magyar Birodalommal szemben. A háttérben pedig a bolsevizmus fenyegetése lappang. Mindezek fölé pedig Woodrow Wilson elnök és tizennégy pontja magasodik, amely világszerte magas elvárásokkal bírt, végül azonban csalódottságban végződik, miután az Egyesült Államok nem csatlakozik a Nemzetek Ligájába.

A Versailles 1919 játék egy új kártyalicit mechanizmust vezet be, melyben a befolyásodat felhasználva céljaidnak megfelelően rendezed a vitakérdéseket, emellett hazai választópolgáraidat tetteid támogatóiként tartod meg. Egyensúlyban kell tartanod a hadseregeid kivonására tartott igényt, miközben a helyi zavargásokat irányításod alatt tartod. Mindezen döntések hátterében regionális krízisek és lázadások húzódnak meg. A nemzeti érdekek versenyében az a játékos nyer, aki a békeszerződés legnagyobb részét írja. Képes vagy megmenteni az emberiséget a nacionalizmus felemelkedésétől? Létre tudsz hozni egy jobb világot, miközben eleget teszel országod választóinak? Játssz a Versaille 1919 társasjátékkal és éld át újra a törékeny Versaille-i szerződés megalkotását!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.