Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
26.990 Ft
Menny.:db
War of the Ring Core Set 2nd Edition
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

War of the Ring Core Set 2nd Edition

26.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: Ingyenes
Átlagos értékelés: 1

Leírás és Paraméterek

A War of the Ring társasjátékban az egyik játékos a Szabad Népeket, a másik játékos pedig az Árnyak Seregét vezeti. Kezdetben a Szabad Népek Nemzetei vonakodnak attól, hogy fegyvert ragadjanak Sauron ellen, ezért Sauronnak kell őket megtámadnia, vagy Gandalfnak, illetve a Szövetség valamely más tagjának kell őket meggyőznie, hogy megkezdjék a küzdelmet: Ezt egy politikai skála jelzi, amely azt mutatja, hogy egy nemzet készen áll-e arra, hogy részt vegyen a Gyűrű Háborújában, vagy sem.

A játékot katonai győzelemmel is meg lehet nyerni, ha Sauronnak sikerül egy megadott számú Szabad Népekhez tartozó várost meghódítania, és fordítva. Azonban a Szabad Népek igazi reménye a Gyűrűhordozó küldetésében van: amíg a seregek Középfölde-szerte egymással harcolnak, a Gyűrű Szövetsége titokban próbál eljutni a Végzet Hegyéhez, hogy az Egy Gyűrűt elpusztítsa. Sauron nincs tisztában ellenségeinek valódi szándékával, de keresztül-kasul kutatja egész Középföldét a drágaságos Gyűrűért, így a Szövetségnek számos veszéllyel kell szembenéznie, melyeket a Hajsza a Gyűrű után szabályai jelölnek. A Szövetség tagjai azonban képesek a Sauron elleni harcra sarkallni a Szabad Népeket, így az utóbbit irányító játékosnak mérlegelnie kell a Gyűrűhordozó védelmezése és az Árnyak Serege elleni hatékony védelem megszervezése között, hogy ne foglalják el egész Középföldét, mielőtt a Gyűrűhordozó teljesíti küldetését.

A játék minden köre az akciókockák dobása körül forog: minden kocka egy akciónak felel meg, amelyet a játékos a köre során végre tud hajtani. A dobás eredményeinek függvényében különböző lehetséges akciók állnak rendelkezésre (seregek mozgatása, karakterek, csapatok toborzása, haladás a politikai skálán).

Az akciókockák felhasználhatók eseménykártyák felhúzására és kijátszására is. Az eseménykártyák olyan, a történetben szereplő specifikus eseményeket jelölnek (vagy olyan eseményeket, amelyek megtörténhettek volna), amelyek nem érhetők el a normális játékmenet során. Ezáltal minden eseménykártya egy váratlan fordulatot hozhat a játékba, különleges akciók lehetőségének biztosítása, vagy akár egy csata menetének megfordítása által.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2021. 02. 20. -
Ez egy nagyon jó játék. Az alkatrészek, dobókockák meg a miniatűr figurák szépek, a tábla kétrészes és gyönyörű. Igaz, hatalmas asztal szükséges hozzá, de remekül átadja a könyvtrilógia hangulatát. Némi angol tudás kell a kártyák miatt, de a neten fellelhető a fordítás. A szerencsének nagy a szerepe, a csatáknál, a Gyűrű mozgásánál, sőt még a fordulónkban felhasználható akciókat is a kockák határozzák meg, amitől a játékban sokszor kell taktikát változtatnunk, viszont így nem lesz két ugyanolyan parti. Az egyetlen hátránya talán, hogy igen hosszú, egész napos elfoglaltság. Aki viszont rászánja az időt, az epikus, nagy küzdelembe bonyolódik, és garantáltan nem fog unatkozni.